Начало Формула 1 Гран при на Унгария – коментари преди старта

Гран при на Унгария – коментари преди старта

1515
0

Гран при на Унгария е 12-ия кръг от световния шампионат на Формула 1 за 2019 г. Ще се проведе на пистата Хунгароринг, която неизменно е домакин на състезание от F1 от 1986 г. насам. Надпреварата е последната преди лятната пауза в първенството от 4 седмици.

 

Гран при на Унгария в числа

Дължина на пистата – 4,381 км

Брой завои – 14

Брой обиколки – 70

Състезателна дистанция – 306,630 км

Максимална скорост – 320 км/ч

Михаел Шумахер държи рекорда за обиколка на Хунгароринг в състезание – 1:19.071 мин, записан през 2004 г. с Ферари

Себастиан Фетел пък притежава рекорда за обиколка изобщо – 1:16.170 мин, даден през 2018 г. в 3-ата свободна тренировка с Ферари.

Пистата Хунгароринг е известна с многото си завои. Повечето от тях са бавни и следват един след друг. Това прави работата на гумите много тежка, тъй като почти няма прави участъци, на които те да се охлаждат. А освен това температурите на трасето обикновено са много високи.

За уикенда в Унгария Пирели ще предостави на отборите от Формула 1 гумите C2, C3 и C4 (обозначени като хард, медиум и софт). Според доставчика на гуми селекцията е подобна на тази от 2018 г.

През миналата година състезанието бе спечелено от Люис Хамилтън с едно спиране в бокса за смяна на гуми. Пилотът на Мерцедес стартира с гумите ултрасофт, които смени в 25-ата обиколка със софт. С тях той изкара до финала. Вторият Себастиан Фетел също изкара дистанцията с 1 бокс. Но неговата тактика бе алтернативна – потегляне със софт и преминаване към ултрасофт.

Ето какъв избор на типове гуми за уикенда е направил всеки пилот:

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter