Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Мерцедес сравнително доволни

В Мерцедес сравнително доволни

42
0

Основно по гумите работиха пилотите на Мерцедес Нико Розберг и Михаел Шумахер, разкри приоритета в програмата на тима си Рос Браун.

– Изпълнихме по-голямата част от програмата си, макар че следобед условията се промениха след дъжда. Останалите екипи бяха с разнообразни подходи, така че е трудно да предвиждаме каква и скоростта ни спрямо съперниците. Но като цяло сме сравнително доволни – заяви още англичанинът.

Напредък в течение на деня отчете Розберг, който в края на втората сесия успя да даде трето време.

– Работата по гумите бе особено полезна и имаме върху какво да мислим тази вечер, за да търсим подобрение преди квалификацията. В Малайзия винаги е трудно заради жегата и влажността, но Сепанг е едно от любимите ми трасета – заяви той.

Проблем със спирачките се оказа причината, поради която Михаел Шумахер загуби цял час от първите проби. Седемкратният световен шампион обаче бе категоричен, че темпото на MGP W01 е било чудесно от момента, когато е излязъл на пистата.

– Трябва обаче да сме реалисти по отношение на темпото си тук, тъй като може би все още ни липсва малко скорост спрямо съперниците. Хубавото тук е, че можеш да използваш различни линии и така да печелиш време – допълни Михаел.