Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Мерцедес убедени, че и на Монца могат да са бързи

В Мерцедес убедени, че и на Монца могат да са бързи

46
0
Михаел Шумахер,Нико Розберг

Последната надпревара в Европа от тазгодишния календар във Формула 1 ще се състои в края на следващата седмица на италианската писта Монца. Това е най-бързото трасе за целия сезон – средната скорост там е от порядъка на 255 км/ч при средна за всички стартове от 211 км/ч. В екипа на Мерцедес очакват с нетърпение състезанието, надявайки се показаният на Спа-Франкоршамп прогрес да продължи и в Италия.

На Спа в последния старт разбрахме, че колата ни може да е конкурентоспособна на високоскоростни писти и със сигурност сме направили стъпка напред. Уверен съм, че сме в състояние да се справим на същото ниво в Италия другата седмица – заяви Нико Розберг. – Бях във фабриката преди няколко дни и съм доволен от това как вървят нещата там. Пристигам в Италия другата сряда, като там ще участвам в поредния форум на ФОТА (асоциацията на отборите в Гран при), който този път ще е в Милано. Вероятно ще е наистина интересно събитие, където ще имам шанс да разговарям с феновете.

За Михаел Шумахер надпреварите на Спа са изключително приятни, тъй като тифозите все още обичат седемкратния световен шампион, донесъл им толкова радост заедно с Ферари. Сега германецът не върви така добре, но това не го обезкуражава.

Последният европейски старт е на Монца, едно наистина историческо трасе, където винаги съм бил посрещан топло и съм получавал огромна подкрепа от запалянковците през годините. Постигнахме добър резултат на Спа миналия уикенд, като аз лично особено се радвах на битките си при изпреварванията и предизвикателството да спечеля толкова места в рамките на състезателната дистанция. Това ни дава надежда и ще продължим да работим здраво – обясни Михаел.