Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Мерцедес вярват, че по-късната премиера би могла да е предимство

В Мерцедес вярват, че по-късната премиера би могла да е предимство

27
0
Михаел Шумахер

В претъпкания моторхоум на Мерцедес Рос Браун и Боб Бел застанаха пред журналистите тази вечер на пистата Каталуния край Барселона след първия тестов ден на новия болид на тима им F1 W03.

И двамата подчертаха, че са решили да извадят максимално късно на пистата своята кола, за да дадат колкото се може повече време на инженерния екип на тима в конструирането на колата.

Браун обясни и функциите на цялата група нови известни инженери, които привлече в Бракли между които Алдо Коста, Джеф Уилис и самия Боб Бел, стоящ до него, който доскоро бе шеф на инженерния екип на Рено.

Вярваме че по-късната премиера би могла да ни даде предимство, защото искахме да използваме максимално много време за развитие и изследвания, на сега всичко трябва да се провери на пистата, да се потвърди и да постигнем нужните резултати. При всички случаи мисля, че това бе правилното решение – каза Бел.

От своя страна Браун също каза, че този подход е бил по-добър от гледна точка на множеството промени в болида, но не бе доволен, че малка хидравлична неприятност провали първия следобед за тестове днес.

Твърде рано е да правим оценка на новата кола – започна в типичния си стил Рос. – Практически още нищо не знаем за нея, пилотите трябва да се научат да я карат, да я използват.

В Мерцедес се надяват, че комплексно са решили проблемите на болида от миналата година, когато той износваше прекомерно гумите и често прегряваше и заявиха, че сега се надяват всичко това да е история.

Във връзка с гумите тимът бе един от малкото, събрали информация за работата на новите гуми със старото шаси и сега тя би могла да е полезна, но според физика всичко е комплекс и трудно може да се оцени работата и износването на гумите с различни автомобили. Познаването на тези връзки обаче би могло да влияе на стратегиите, в които той е гуру и по-малкото износване този сезон би могло да е шанс за него.

Бел обясни и позицията на Мерцедес за местата на ауспусите, като каза, че това е разбирането на тима за правилното тълкуване на правилата в тази област и отказа от използване на тези елементи в аеродинамиката, където са търсени други решения.

Браун посочи за фаворит в шампионата тима на Ред Бул, Макларън ще е също в битката според него, както вероятно и Ферари, които обаче трябва да преодолеят огромни предизвикателства с новия си болид.