Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Мерцедес вярват, че разбират поведението на задните гуми

В Мерцедес вярват, че разбират поведението на задните гуми

42
0
Михаел Шумахер

Четвърто и десето време дадоха пилотите на Мерцедес Михаел Шумахер и Нико Розберг във втората свободна сесия преди Гран при на Европа, която се провежда този уикенд във Валенсия.

Работата ни днес бе доста прилична и имаме много данни за проверка и потвърждение в техническия брифинг – сподели седемкратният световен шампион. – Втората тренировка започна с проблем със съединителя, но всичко се оправи. Наясно сме с предизвикателствата – особено с това, че трябва много да пазим задните си гуми, но това е очаквано. Да видим какво можем да постигнем утре.

Розберг бе доволен от тренировките.

Научихме много и с малко, и с повече гориво в автомобила. Днес е малко по-хладно, но все още е страшно горещо. Вярвам, че разбираме как работят гумите – и то задните – по-добре в момента. Беше трудно да не блокирам предните колела в зоните за спиране – допълни Нико.

Рос Браун определи програмата на екипа като стандартна за петък. Пилотите използваха и двете смеси (медиум и софт) в дълги серии следобед, а всичко протече гладко и всичко набелязано бе изпълнено.