Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Мерцедес взели стратегическо решение Розберг да не кара в Q3, Шумахер...

В Мерцедес взели стратегическо решение Розберг да не кара в Q3, Шумахер с проблеми в баланса

65
0
Нико Розберг

10-ти и 14-ти останаха Нико Розберг и Михаел Шумахер в квалификацията за Гран при на Индия. И двамата ще имат по два комплекта нови гуми хард и един софт за надпреварата утре.

Шефът на екипа Рос Браун обясни, че днес в Мерцедес е трябвало да укротят желанието си да карат на границата в един бърз тур, за да не жертват представянето си в състезанието.

След Q2 бе ясно, че максимумът, който можехме да постигнем с Нико, е седмо място. Предпочетохме обаче да не започва надпреварата с комплект карани меки гуми, тъй като това би ограничило опциите ни за стратегията. Затова решихме да не излиза в Q3 и имаме отворен избор коя смес да използваме. Михаел не успя да прескочи Q2, като той не бе съвсем доволен от баланса на автомобила в сравнение с последната свободна сесия – допълни Браун.

Нико също отбеляза стратегията и заяви, че ще има по-голям шанс с нови гуми в състезанието:

– Чувството да чакаш в пита изобщо не е приятно. Изглежда надпреварата ще натовари сериозно гумите, така че на теория би трябвало да имам известно предимство спрямо съперниците пред мен. Утре ще мога да кажа дали решението бе правилно. Но все пак изглежда имаме малък напредък.

Шумахер сподели, че квалификацията е била трудна за него и няма ясно обяснение защо се е получило така.

В свободната сесия правехме такива времена за обиколка с далеч повече гориво в болида. По-късно обаче поради някаква причина гумите така и не влязоха в нормалния си работен прозорец и нямаха достатъчно сцепление. Това означава, че утре ще стартирам от доста неприятна позиция, но и че тактиката е проста: гледаме напред и се борим здраво – добави седемкратният световен шампион.