Начало Рали В Мини очакват с нетърпение завръщането си в Монте Карло

В Мини очакват с нетърпение завръщането си в Монте Карло

68
0
Дейв Уилкок

Тимът на Мини ще участва за първи път в рали Монте Карло като част от световния шампионат, но надпреварата е печелена три пъти от Мини Купър S през 60-те години на XX век. Марката има своя история в състезанието и сега ще се бори да си върне славата по прочутите отсечки, които отново са част от WRC след тригодишна пауза.

Дани Сордо с навигатор Карлос дел Барио (№37) ще води екипа през предстоящия сезон. Той има вече 91 старта в световния рали шампионат зад гърба си, а миналата година взе два подиума за Мини (в Германия и Франция). 2011-та бе време за проучване и развитие за отбора, като тези резултати бяха дори малко неочаквани.

Вторият екипаж на тима за Монте Карло ще е Пиер Кампаня/Сабрина де Кастели. Французинът дебютира с Мини през 2011 г. във Франция. Влизането му в състезанието сега става с подкрепата на френската федерация (FFSA).

Голямата промяна в тима е на самия връх – шеф на екипа вече е Дейв Уилкок, който ще съвместява тази длъжност с поста на технически директор. Дейвид Ричардс се оттегли от поста, но ще продължи да наблюдава програмата и да пътува по ралита през 2012-та.

Ще е невероятно да се завърнем в Монте Карло след повече от 40 години и да постигнем успехите на оригиналните Мини Купър-и от 60-те. Трябва обаче да сме реалисти за състезанието. Изборът на гуми може да е истинска лотария, тъй като някои части от трасето са покрити със сняг. Голяма част от маршрута е нова за всички участници, а ние показахме през 2011 г. колко конкурентоспособни са автомобилите Джон Купър Уъркс WRC. Знам, че Дани няма търпение да седне зад волана, а Пиер е с огромно желание да впечатли местните си фенове – заяви Уилкок.

Шефът на Мини Моторспорт Дирк Холвег изрази нетърпението на всички включени в проекта за старта на световния рали шампионат.

Традициите ни в Монте Карло са сериозни, било е сцена на няколко наши фантастични успеха. Надяваме се на още по-позитивни резултати тази година – допълни той.