Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В момента ме интересува класирането на отбора, а не лично моето, категоричен...

В момента ме интересува класирането на отбора, а не лично моето, категоричен е Шумахер

34
0
Михаел Шумахер

Позицията на Михаел Шумахер в индивидуалното класиране във Формула 1 не вълнува толкова седемкратния световен шампион, колкото мястото на отбора му Мерцедес в подреждането при конструкторите. Това заяви самият той в Корея. В момента Михаел е осми, само на 3 точки от съотборника си Нико Розберг, но твърди, че не обръща особено внимание точно на тази статистика.

Не това има значение за мен. Мисля, че сме го споменавали и преди – дали съм пред Нико в класирането или зад него. Или нещо подобно. Но за мен е важно като отбор да се движим в правилната посока. В момента, автомобилът ни е в състояние да се бори за предни позиция, вече ще има значение къде се намирам спрямо съекипника си – обясни Михаел.

През втората половина на сезона има значително подобрение във формата на Шумахер и Мерцедес като цяло. Според него това се дължи на комбинация от фактори, най-важният от които е може би този, че по-често успяват да извлекат на 100% потенциала на болида.

От три-четири старта има доста постоянно представяне в това отношение. Преди не винаги успявахме да се справим. Но аз лично дойдох тук, за да успея заедно с Мерцедес. Година и половина след началото на общата ни работа стана очевидно, че трябва да подобрим дейността си. Разполагаме с фантастични инженери, страхотни момчета, но са нужни още и намираме необходимите хора в лицата на Алдо [Коста], когото е ясно, че познавам от преди и Джеф [Уилис] – за него съм чувал, че е работил с екипа. Те притежават огромен опит и той ще ни е от полза – добави Шумахер.