Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Монако може да се спечели и от трета позиция на грида,...

В Монако може да се спечели и от трета позиция на грида, смята Уебър

51
0
Марк Уебър

Първа и трета позиция си осигуриха пилотите на Ред Бул за утрешната Гран при на Монако, като Себастиан Фетел отново бе най-бърз, а съотборникът му Марк Уебър поизостана като темпо. Австралиецът не губи надежда и смята, че надпреварата може да се спечели от неговото място на грида, макар че полпозишънът определено помага в борбата.

Себ обаче направи страхотна обиколка и заслужава позицията си, както и Дженсън [Бътън]. За всички ни беше объркваща и стресираща сесия – не си мислиш, че няма да имаш шанс за второ излизане, но точно това се случи днес, когато приоритетите се смениха много бързо, след като един от нас, Серхио [Перес], катастрофира. Мислите ни са с него. Новините са добри и съм убеден, че ще се справи. Можем да се поучим от инцидента, като може би трябва внимателно да прегледаме тази област за в бъдеще. Трябва да внимаваме за няколко места тук – допълни Марк.

Шефът на тима Кристиан Хорнер споделяше загрижеността на пилотите си за Перес, но не пропусна да нарече обиколката на Фетел в последния квалификационен сегмент феноменална.

Турът му бе класически баланс между скорост и прецизност, какъвто се изисква тук. Марк пък се възстанови добре след трудното начало на уикенда. И двамата ни състезатели ще стартират от чистата страна на пистата, а това е окуражаващо – каза още англичанинът.