Начало Moto News Винялес: Няма място за грешки през втората половина от сезона

Винялес: Няма място за грешки през втората половина от сезона

63
0
Кевин Магнусен

Пилотите на Ямаха в MotoGP Маверик Винялес и Валентино Роси се надяват да се борят за подиум в предстоящата Гран при на Чехия.

Винялес е втори в генералното класиране преди десетия кръг от първенството. Само пет точки го делят от първия в подреждането Марк Маркес (Хонда). Той има един подиум на пистата в Брно – второ място от надпреварата в Мото3 през 2013 г. Най-доброто му класиране в MotoGP на това трасе е девето място.

„Лятната почивка беше страхотна. Изкарах я с приятелите и семейството си, но сега нямам търпение да се върна на мотора си”, коментира Винялес. „Трябва да се съсредоточим върху втората половина от сезона, през която ще продължим да се борим за титлите в шампионата. Няма място за грешки. Тренирах през изминалите седмици, за да съм готов за Брно и Австрия – две писти, които наистина харесвам и където мисля, че мога да съм силен.”

Роси е четвърти в генералното класиране – на 10 точки зад Маркес и на пет зад съотборника си. Неговите резултати на чешката писта са забележителни. Валентино печели първата си победа в 125 куб. см в Брно през 1996 г. След това взима успехи в 250 куб. см (1999), 500 куб. см (2001), а в MotoGP е бил на най-високото стъпало на подиума четири пъти (през 2003, 2005, 2008 и 2009 г.). има общо 14 класирания на почетната стълбичка в Чехия.

Роси също отбеляза, че си е починал, но се е подготвял за предстоящите надпревари.

„Тренирах и в залата, и с мотор. Шампионатът все още не е решен и трябва да се постараем упорито, за да сме на подиума. Пистата в Брно ми допада, имам много добри спомени от там и се надявам да направим силно състезание през идващия уикенд. Ще е важно да сме бързи от първата тренировка!”, допълни италианецът.