Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В нощните състезания сякаш се движиш по-бързо, казва Рикиардо

В нощните състезания сякаш се движиш по-бързо, казва Рикиардо

70
0

Даниел Рикиардо сподели, че карайки през нощта във Формула 1 имаш усещането, че сякаш се движиш по-бързо. Именно това предстои на пилотите в Гран при на Бахрейн в края на следващата седмица. Състезанието ще започне от 17 часа местно време (18 българско) и ще завърши на напълно тъмно.

„Пистата в Бахрейн е забавна и винаги имам добри резултати на нея, хубаво е за изпреварвания там, заяви Рикиардо. – Освен това състезанието е нощно, което го прави още по-вълнуващо. Не знам защо, но като караш нощем, имаш чувството, че се движиш по-бързо, което е страхотно. Ако не беше по тъмно, сигурно атмосферата нямаше да е същата. Добре, че имаме няколко такива състезания в календара.”

Спортният директор на Ред Бул Кристиан Хорнер пък призна, че в Рено са подобрили задвижващата си система и това с е видяло ясно в Гран при на Австралия. Биковете продължиха партньорството си с френския концерн за 2016 г. въпреки множеството проблеми и прекратяването на договора през миналата година. Заради липсата на други възможности в Милтън Кийнс в крайна сметка подновиха сътрудничеството, като за 2016 г. използват спецификацията на мотора на Рено от края на миналия сезон под името Tag Heuer, но с подобрения. 

„Определено от Рено са подобрили двигателя през зимата, каза Хорнер. – Все още ни чака дълъг път, но фактът, че в състезателни условия има подобрение в представянето, е много добър признак. Надявам се това да вдъхне увереност на целия екип, за да продължи добрата работа в правилната посока. В Австралия бяхме третата най-бърза кола в състезанието. Това е окуражаващо. Не сме там, където бихме искали да бъдем, но определено сме концентрирани върху това да се изкачим още по-напред.”