Начало Автомобилни новини Опел ще завоюва нови пазари Astra седан

Опел ще завоюва нови пазари Astra седан

53
0
,Astra,опел

С въвеждането на Astra седан, от Опел затварят кръга, предлагайки модела във всички възможни конфигурации. Поръчките ще могат да започнат още през този месец, като на разположение са четири бензинови двигателя (от 100 до 180 к.с.), три от които ще са налични с шест степенна автоматична трансмисия, и три дизелови агрегата (95-130 к.с.). Два от 1.7 CDTI Exoflex вариантите ще са със система Старт-Стоп (110 и 130 к.с.), които с още технологии за намаляване на разхода харчат невероятните 3,7 л. дизел на 100 км.

В началото на следващата година ще бъде вграден и новият двигател SIDI (Spark Ignition Direct Injection) Ecotec, който е четири цилиндров, обем от 1,6 л., турбокомпресор и директно впръскване.

Междуосието на Astra седан е 2685 мм и остава същото, както при останалите варианти. На дължина колата обаче е пораснала (4658 мм дължина/1814 мм ширина/1476 мм височина). Обемът на багажното отделение също е пораснал до 460 л. Облегалките на задната седалка могат да се свалят в съотношение 60:40, като при пълно спускане обемът може да достигне 1010 л.

Експерите виждат сериозен потенциал в този вариант на Astra, както в Германия и Испания, така и в пазарите от източна и централна Европа, като в Русия и Турция седаните са сред най-търсените конфигурации.

Русия в момента е вторият по големина пазар за леки автомобили в Европа, като се очаква до 2014 г. да стане основният потребител с регистрирани 3,4 млн. превозни средства годишно. Там е и третият по големина пазар за Astra и именно заради това от фирмата са решили да представят седана на московския автосалон, който ще се проведе от 29 август до 9 септември.