Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: Повече няма да ползвам радиото!

Верстапен: Повече няма да ползвам радиото!

62
0

Макс Верстапен заяви, че вече ще използва радиото в болида си Ред Бул колкото е възможно по-малко след репликите и объркването по време на Гран при на САЩ, когато влезе в бокса без да е повикан там.

Холандският пилот, както и съотборникът му Даниел Рикиардо, бяха истинска атракция в падока на Аутодромо Ерманос Родригес. И двамата бяха със специален грим, какъвто използват местните по време на „Деня на мъртвите”, но това не измести темата от случилото се броени дни по-рано.

„Мислих много за станалото”, призна Верстапен. „Когато караш в продължение на час, навлизаш в нещо като зона на комфорт – нещо подобно на автопилот. Видях Даниел да влиза в бокса в предходния тур и си помислих, че след като сме толкова близо, аз ще съм в пита в следващия. Тогава се обърка всичко. Може би от твърде много премисляне!”

Макс получи и инструкция от питуола, но тя бе да натисне в обиколката. На въпрос дали е объркал това съобщение с повикване за бокса той отговори: „Малко, да. Но в крайна сметка проблемът не дойде от там.”

Съветникът на Ред Бул Хелмут Марко не бе доволен от Верстапен след надпреварата в Остин. Двамата са разговаряли за случая, но пилотът не разкри подробности какво са си казали.

Макс бе попитан и за реакцията си на съобщение от инженера си, който му каза да намали темпото, за да опази гумите си, а отговорът гласеше: „Не съм тук, за да се състезавам за четвърто място”. В Мексико Верстапен заяви: „Каквото и да стане в бъдеще, ще си изключвам радиото. Няма да го ползвам повече! Всеки пилот иска да печели позиции, разбира се. Всъщност аз искам да побеждавам. Но всеки път, когато кажа нещо по радиото, то се излъчва по телевизията. Репликата, че не съм тук, за да финиширам четвърти, може да звучи арогантно, но точно това е в съзнанието ми. То обаче няма нищо общо с надменност и със сигурност не съм арогантен към отбора. Мисля, че ще огранича отговорите просто до „добре”, „да” и „не”. Никакви дълги изречения! Това би трябвало да свърши работа.”