Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верн: По-добре на резервната скамейка на Ферари, отколкото с Катерам

Верн: По-добре на резервната скамейка на Ферари, отколкото с Катерам

29
0

Жан-Ерик Верн е доволен, че ще работи във Ферари през 2015 г. и смята, че дори място на тест пилот в Скудерията е по-добре от позиция в някой от най-малките отбори във Формула 1 като Катерам например. Тимът от Лийфийлд има подадени документи за участие в световния шампионат през 2015 г., но все още не е ясно дали ще успее да се върне на грида. Катерам и Маруся фалираха през миналата година, като оборудването и съоръженията на втория екип вече бяха разпродадени на търг. За първия не е ясно дали е намерен купувач и дали ще оцелее.

Верн загуби титулярното си място в Торо Росо, след като тимът от Фаенца избра двама дебютанти за новия сезон – Макс Верстапен и Карлос Сайнц. Във Ферари той ще работи основно на симулатора, докато Естебан Гутиерес е трети и резервен пилот.

– Това, разбира се, е чудесен начин да остана във връзка с падока. Мотивацията ми обаче е и да помогна на Ферари отново да печели. Ще работя за най-престижния екип, ще дам най-доброто от себе си на симулатора – заяви пилотът пред френския вестни Л’Екип. – Това е страхотно. По-добре на резервната скамейка на Ферари, отколкото да се състезаваш с Катерам. Все още съм много млад, имам доста години пред себе си. Формула Е ми хареса, но Ферари е с приоритет сега.

Верн участва в новия шампионат Формула Е в последния кръг в Пунта дел Есте (Уругвай). Там той спечели квалификацията, но катастрофира в края на състезанието. Той ще кара за екипа на Андрети и в Буенос Айрес (Аржентина) на 10 януари, когато за отбора ще дебютира Марко Андрети. Американецът, който е трето поколение автомобилен състезател – син на Майкъл и внук на Марио Андрети – има девет сезона в Индикар. Марко сподели, че няма търпение да се качи в автомобила:

– Нямам търпение да карам Формула Е. Никога не съм сядал в такъв болид и това ме поставя пред доста неизвестни, но темпото на отбора изглежда достатъчно стабилно, за да се надявам на добър резултат. Готов съм за предизвикателството.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.