Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен ще предизвика сериозен инцидент, предупреди Райконен

Верстапен ще предизвика сериозен инцидент, предупреди Райконен

58
0

Макс Верстапен рискува да предизвика сериозен инцидент с начина, по който кара, предупреди Кими Райконен след ожесточения си двубой с пилота на Ред Бул по време на Гран при на Белгия.

Поведението на холандеца вбеси състезателя на Ферари и той изрази недоволството си по радиото. Определи управлението му като абсурдно и заяви, че единствената цел на Макс била да го избута изцяло от пистата. Верстапен отрече да е бил твърде агресивен и добави, че той просто защитава позицията си и ако на някого това не му харесва, това си е негов проблем.

„Нямам нищо против честната битка и оспорвания двубой. Но не е коректно, когато се налага да намалявам на правата след Червената вода или трябва да спирам, за да не го ударя, след като той завива, когато аз направя първото движение. За съжаление заради това ще се случи сериозен инцидент”, бе коментарът на Райконен.

Кими допълни, че не му се е налагало да спира толкова рязко заради нито един друг пилот: „Ако не бях натиснал спирачките, щях да се блъсна в задната част на колата му с пълна скорост. Очевидно е, че нещо не е наред.”

Това не е първи сблъсък между Райконен и Верстапен. След битката им по време на Гран при на Унгария финландецът заяви, че е виждал пилоти да бъдат наказвани за много по-малки провинения от тези на Макс. Впоследствие се разбра, че рейс директорът Чарли Уайтинг на два пъти сигнализирал на стюардите за поведението на състезателя на Ред Бул, но те и двата пъти не намерили причина да го разследват.