Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Ред Бул губят 0.2 сек от двигателя в Монте Карло

В Ред Бул губят 0.2 сек от двигателя в Монте Карло

48
0
Даниел Рикиардо

Пилотите на Ред Бул Даниел Рикиардо и Макс Верстапен заявиха, че в Монако ще губят по около 0.2 сек на обиколка заради по-ниската мощност на двигателя си Рено спрямо Ферари и Мерцедес.

А това е значително по-малко спрямо пистата в Барселона например, където изоставането е било около 0.5 сек на тур. Според Рикиардо това изоставане може да се компенсира от другите качества на колата, а и от пилота.

Рикиардо каза още, че идва в Монако, за да спечели, и че се чувства отлично подготвен.

„Като за всяко състезание съм в много добра кондиция, заяви австралиецът. – Но тук си спя вкъщи и ми е още по приятно. В Барселона бяха супер бързи в третия сектор, както и тук миналата година. Да видим как ще е през тази. Тук всичко може да се случи.

Няма гаранция, че ще сме най-бързите. Да, в Испания бяхме много силни в последния сектор, но аз щях да съм изненадан ако не сме или ако поне не можем да се доближим до това ниво. Миналата година не бяхме достатъчно бързи, за да се борим за победата в Монако, но тази мисля, че можем да сме.“

„Още изоставаме в мощността, каза самият Верстапен. – Това винаги се вижда на всяко трасе. Освен това те (Мерцедес и Ферари) имат квалификационни режими. Тук в Монако нещата са по-добри за нас, като разликата не е толкова голяма като време на обиколка. Може би е около 2 десети.“