Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Ред Бул смятат, че ще имат шанс за нова победа едва...

В Ред Бул смятат, че ще имат шанс за нова победа едва в Сингапур

29
0
Кристиан Хорнер

В екипа на Ред Бул смятат, че ще имат шанс за нова победа този сезон във Формула 1 едва в Сингапур. В следващите стартове – на пистите Спа-Франкоршамп и Монца – отборът ще работи за ограничаване на щетите.

Досега единствено Даниел Рикиардо наруши хегемонията на Мерцедес с Нико Розберг и Люис Хамилтън, спечелвайки в Канада и Унгария. Следващите стартове са в Белгия и Италия и в Милтън Кийнс са на мнение, че там ще им е трудно да водят битка за челни позиции.

– Човек никога не знае. Но в действителност Сингапур вероятно ще е следващата златна възможност за нас – заяви шефът на тима Кристиан Хорнер. – В следващите надпревари ще ограничаваме щетите, защото Форс Индия ще се появят пак, Уилямс ще са бързи, както и Макларън и очевидно – Мерцедес. Трябва да вземем каквото можем от тези стартове. В следващите състезания, които са извън Европа, ще се постараем наистина да обърнем ситуацията.

Според Хорнер е малко вероятно Ред Бул да настигнат Мерцедес този сезон:

– Честно казано, вероятно няма шанс за това. Разликата е значителна. Миналата година битката бе по-равностойна от гледна точка на задвижващите системи. Но след тази голяма промяна в правилата Мерцедес наистина доминират – хегемония каквато не сме виждали от дълго, дълго време. Ние продължаваме да работим и се надяваме след лятната почивка на някои трасета да сме по-близо.