Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Валентино Роси бил много близо до присъединяване към F1 преди години

Валентино Роси бил много близо до присъединяване към F1 преди години

90
0

Бащата на Валентино Роси Грациано сподели, че синът му е бил много близо до това да стане пилот във Формула 1 преди десет години.

Легендарният италиански мотоциклетист прави няколко теста за Ферари, като още покрай изпитанията се говореше, че може да стане част от екипа на Скудерията. Валентино прави проби между 2006 и 2010 г. По онова време пилотът бил водещ кандидат за трети кокпит във Ферари, когато се обсъждаше възможността отборите в F1 да се състезават с по три коли.

„Валентино бе много, много близо до това да стане пилот във Формула 1”, обясни Грациано Роси пред италиански медии. „Единственият шампионат, който може да се сравнява с MotoGP, е F1. Всичко друго би било стъпка назад. Но той не направи крачката, защото любовта му към MotoGP бе твърде голяма.”

Освен във Формула 1 Валентино е правил тестове с кола от НАСКАР и е добър рали пилот. Той има участия във WRC надпревари – класира се 12-ти в Нова Зеландия през 2006 г. и 11-ти в Уелс през 2008-ма. В Монца рали шоу пък има пет поредни победи.

Междувременно екипът на Роси VR46 показа състезателните си цветове за 2017 г. в телевизионното шоу X Factor. На церемонията присъстваха пилотите от Moto3 Николо Булега и Андреа Миньо и колегите им от Moto2 Франческо Баная и Стефано Манци.