Начало Formula 1 News Верстапен доволен от темпото си; Рикиардо: Утре ще сме по-близо до Мерцедес

Верстапен доволен от темпото си; Рикиардо: Утре ще сме по-близо до Мерцедес

6
0
Макс Верстапен

Макс Верстапен пропусна цялата първа тренировка на пистата Сахир в Бахрейн и трябваше да наваксва през втората. Той определи проблема с електрическата система, който го извади от трасето, като малък и допълни, че подобни неща не го притесняват. Пилотът на Ред Бул завърши пети във втората сесия, точно пред съотборника си Даниел Рикиардо.

„Не е добре да изпуснеш толкова време на пистата, тъй като в началото на втората сесия търсех баланс. Все пак намерих достатъчно добри настройки, а темпото ни в дълга серия изглежда доста прилично”, коментира Верстапен.

„Бях доволен и от износването на гумите. В състезанието много ще зависи от стратегията. На това трасе може да се движиш близо до съперниците, така че с правилно планиране и малко късмет, можеш да постигнеш силен резултат.”

Макс допълни, че в съботната свободна сесия заедно с екипа си ще търси оптимални настройки за квалификацията.

Рикиардо определи деня си като нелош. Спадът в скоростта си между двете тренировки той обясни с промяна в настройките, която не се получила.

„Но като цяло усещането не е твърде лошо. А и не мисля, че позицията във вечерната сесия е кой знае колко важна. В първия си бърз тур попаднах трафик, така че започнах втори, но със сигурност загубих малко време. Мерцедес ще вдигне темпото в квалификацията, но ние ще сме по-близо до тях, отколкото бяхме днес. Убеден съм, че можем да се класираме на по-добра от шестата позиция”, заяви австралийският пилот.

Той спомена също така, че не иска Валтери Ботас да получава наказание заради сбутването им във втората сесия. Пилотът на Мерцедес попречи на Рикиардо и ядосано се обади по радиото, че не е имал никаква информация за присъствието на съперника.

„Това са тренировки. Подобни ситуации са неприятни, но не мисля, че някой бе съгласен с моето наказание в Австралия. Според мен не бе получил информация по радиото, така че вината вероятно не е негова”, обясни Даниел.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter