Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Ред Бул били убедени, че Верстапен няма да получи санкция

В Ред Бул били убедени, че Верстапен няма да получи санкция

1763
0
Хорнер и Верстапен
Екипът на Ред Бул след победата на Верстапен, снимка: Марк Томпсън/Ред Бул Контент Пуул

Спортният директор на Ред Бул Кристиан Хорнер заяви, че в тима са били убедени, че Макс Верстапен няма да получи наказание в Австрия.

Холандецът изпревари в края Шарл Льоклер от Ферари, като при маневрата двамата се сблъскаха. След финала стюардите решиха, че случилото се е състезателен инцидент.

Така Верстапен донесе първа победа за Ред Бул за сезона и първа за Хонда във Формула 1 от 13 години насам. За последно такава взе Дженсън Бътън в Гран при на Унгария през 2006 г. Тогава японците бяха със свой заводски отбор в шампионата.

„Беше оспорвано състезание между двамата, каза Хорнер. – Макс спечели битката в зоната на спирането. Имаше докосване когато Шарл зави, но мисля, че беше добра и здрава битка. Верстапен бе леко напред, мина през връхната точка на завоя. След това дръпна пред Льоклер и взе аванс.

Това беше перфектен ден за нас. Бяхме напълно убедени, че маневрата на Макс е според правилата. Ситуацията беше отнесена към стюардите, като в този момент не знаеш какво ще се случи. Но Том Кристенсен и останалите стюарди взеха правилното решение. Беше здрава и честна битка.“