Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Ред Бул доволни от представянето си

В Ред Бул доволни от представянето си

27
0

Себастиан Фетел бе най-бърз във втората свободна тренировка за Гран при на Сингапур. Пилотът на Ред Бул оглави класирането след пето време в предишната сесия. Съотборникът му Марк Уебър пък записа трета и шеста позиция.

– От времената се вижда, че пистата е малко по-бавна, отколкото миналата година – срамота, защото някои от бързите завои сега не са чак толкова скоростни. Като цяло обаче характерът й е същият. Трасето е предизвикателство, от типа „тръгни-спри“. Няма толкова натоварване, колкото на други места, но пък има много неравности, които не ни улесняват живота. Като цяло денят бе добър за нас и се надяваме да се справим по-добре, отколкото на Монца – бе коментарът на Фетел.

Австралийският му колега от своя страна катастрофира във втората тренировка, но за щастие без да пострада. Той излетя на излизане от последния завой към старт-финалната права и се удари.

Натиснах малко повече, беше хлъзгаво и излетях в стената, което сложи край на сесията за мен. До тогава автомобилът вървеше добре и бях бърз – разясни Уебър. – Щеше ми се да натрупам още километри, но въпреки всичко научихме доста. Смятам, че състезанието ни би трябвало да се развие добре, но ще е интересно, защото тук не е лесно да се справиш с гумите. Но като цяло, не беше твърде зле.