Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Ред Бул готови да протестират срещу мотора на Ферари догодина

В Ред Бул готови да протестират срещу мотора на Ферари догодина

2912
0
Хелмут Марко, Ред Бул
снимка: Ред Бул Контент Пуул

В екипа на Ред Бул са готови да подадат протест срещу двигателя на Ферари през 2020 г., ако смятат, че в него има нещо нелегално. Това предупреди главният съветник на „биковете“ Хелмут Марко.

От няколко месеца има постоянно спекулации, че моторът на Скудерията не е съвсем легален. От ФИА не стигнаха до такова заключение след направените проверки, но издадоха общо 3 технически директиви, касаещи именно двигателите.

След тях изглежда, че предимството в мощността и съответно на правите на Ферари намаля. В Абу Даби тимът пък беше хванат, че е декларирал с 4.88 кг. по-малко гориво в резервоара на Льоклер, за което получи глоба от 50 000 евро. Марко определи наказанието като „шега“.

„Правилата са ясни. Мекото наказание на Ферари за такова нарушение беше шега, каза Марко пред Auto Bild. – Искаме регулациите да се спазват. И всичко да бъде честно, като отборите да бъдат третирани по един и същи начин.

Ако предполагаме, че има някаква нередност през 2020 г., определено ще протестираме. Тогава Ферари ще трябва да разкрие всичко и ФИА да вземе съответното решение.“

Според управляващия директор на Рено Сирил Абитебул, френският производител и Ферари имат най-силните двигатели в състезателен режим. След това е Хонда и на последно място Мерцедес.