Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Ред Бул не са притеснени от по-задното класиране и удара на...

В Ред Бул не са притеснени от по-задното класиране и удара на Фетел

35
0
Себастиан Фетел

С пето и шесто време приключиха свободните тренировки за Гран при на Абу Даби пилотите на Ред Бул Марк Уебър и Себастиан Фетел. Позициите, както и катастрофата на двукратния световен шампион в края на втората сесия не притесниха особено екипа, който и в немалко надпревари до момента не е най-бърз в петък, но след това е недостижим в квалификацията и състезанието.

Изглежда лесно да объркаш нещата в първи завой, когато видиш момчета от калибъра на [Фернандо] Алонсо и Фетел да излитат точно там. Като цяло обаче денят бе добър за нас. Няма да предвиждам нищо, тъй като всички сме наясно, че в неделя нещата могат да са напълно различни. Засега вървим като хората и съм доволен от колата – сподели австралиецът.

Немският му колега заяви, че инцидентът му не е бил особено тежък.

Мисля, че отворих прекалено много кривата, намирах се твърде далеч от бордюра и повече не можех да овладея автомобила – обясни Фетел. – Имах късмет, че можах отново да изляза. Няма кой знае какви повреди по колата освен счупеното предно крило. На това място, ако само докоснеш бордюра, всичко ще е наред. А поведението на болида като цяло е добро – добави германецът.