Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Ред Бул не се интересуват от Фетел, заяви Марко

В Ред Бул не се интересуват от Фетел, заяви Марко

3663
0
Себастиан Фетел
Себастиан Фетел, снимка: Спас Генев

В Ред Бул не се интересуват от това Себастиан Фетел да се върне като пилот в тима. Това заяви главният съветник в екипа на „биковете“ Хелмут Марко. Германецът няма победа от повече от 1 година, а в този период допусна много грешки и загуби битката за титлата с Люис Хамилтън миналия сезон.

Започнаха спекулации, че Фетел може да напусне Скудерията след края на този сезон или след края на 2020 г. И сред малкото възможности пред него е да се завърне в Ред Бул. Именно с тима на Дитрих Матешиц той спечели 4-те си титли в F1.

„Нямам идея какво е бъдещето на Фетел, каза Марко пред Speed Week. – С него прекарахме някои чудесни години заедно. Но ние имаме 4-има пилоти.“

Изпълнителният директор на Ферари Луис Камилери обаче се изказа в подкрепа на Себастиан, въпреки слабия му уикенд на Монца.

„Не харесвам това, че хората отписват Себастиан, каза босът пред Sky Sports Italia. – Той е страхотен пилот и аз съм уверен, че той ще се върне отново на върха. Просто трябва настроението му да се възвърне.“

Очаквано след провала си в Гран при на Италия, Фетел бе силно разкритикуван от медиите в Италия и по света.

Относно Себастиан, Stampa: „Лебедът се превърна в грозното патенце“. Според Corriere dello Sport бъдещето на Фетел във Ферари е в опасност и не е сигурно дали той наистина иска да остане в тима още 1 година.

Испанският Marca пък директно пише, че с победата си на Монца „Льоклер е изпратил Фетел в пенсия.“