Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел получи и 3 наказателни точки, близо е до това да пропусне...

Фетел получи и 3 наказателни точки, близо е до това да пропусне състезание

4379
0
Себастиан Фетел
Себастиан Фетел, снимка: Спас Генев

Себастиан Фетел получи и 3 наказателни точки към състезателния си лиценз за инцидента, който предизвика в Гран при на Италия.

Пилотът на Ферари се завъртя на шикана Аскари, след което се върна опасно на пистата и предизвика хаос. Най-много пострада Ланс Строл, който също напусна трасето и се върна не по безопасен начин.

За маневрата си Себастиан първоначално получи 10 секунди престой в бокса. След състезанието стюардите му добавиха и 3 т. към лиценза, което означава, че той е на още само 3 т. от това да получи забрана да се състезава в 1 кръг.

Ако Фетел извърши сериозно нарушение и получи още общо 3 т. в следващите три състезания, той ще бъде отстранен за едно Гран при.

„Изпуснах задницата на колата, обясни Себастиан. – Просто е. Очевидно не съм доволен. След случилото се имах трудности да накарам колата да тръгне в правилната посока и не можех да видя Строл. Състезанието ми след инцидента на практика свърши.“

Според самия Строл, който също бе санкциониран, наказанието на Фетел не е трябвало да бъде по-голямо от неговото. А пилотът на Рейсинг Пойнт получи само преминаване през бокса, докато наказанието на Себастиан беше по-сурово.