Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Ред Бул предпочели да не рискуват с колата на Фетел

В Ред Бул предпочели да не рискуват с колата на Фетел

40
0
бокс,Ред Бул

В тима на Ред Бул предпочели внимателно да проверят всичко по колата на шампиона Себастиан Фетел вместо да я сглобят набързо и да го пуснат във втората тренировка за неделната Гран при на Турция във Формула 1. Германецът претърпя доста сериозен инцидент тази сутрин по време на първите 90 минути за подготовка и изобщо не облече състезателния си екип след обяд.

Ударът бе много сериозен и по автомобила имаше доста повреди – обясни шефът на тима Кристиан Хорнер. – Предпочетохме да проверим всичко много внимателно, вместо да бързаме да съберем болида и да рискуваме прекалено. За жалост дъждът ускори още колата. Себастиан се качи твърде високо на бордюра на осми завой и на хлъзгавата настилка се плъзна с много голяма скорост. Грипът бе нулев и той нямаше какво да направи.

Англичанинът допълни още, че наистина екипът е загубил ценно време за изследване на някои нови елементи, но пък е спестил гуми.

Шефът на Макларън Мартин Уитмарш заяви от своя страна в тази връзка, че именно с цел пестене на гуми особено от типа интермедия пилотите на тима му тази сутрин направиха и само опознавателни обиколки, защото според него последните прогнози за неделя са, че както и днес ще вали.