Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Ред Бул разчитат на стратегията

В Ред Бул разчитат на стратегията

57
0

Известният като много бърз пилот, особено в квалификацията, Марк Уебър трябваше да преглътне шестата си загуба от шест възможни от своя съотборник Себастиян Фетел в тренировката за място в Монако. Фетел постигна четвърта позиция, докато Уебър остана едва осми. Австралиецът обаче изглеждаше доволен от постигнатото в съботния ден.

“Позицията ми не е толкова лоша”, заяви той. “Знаехме, че борбата ще е много успорвана, но не се предаваме, защото разполагаме с добра стратегия за утрешния ден. Доволен съм от постигнатото, въпреки че нещата не изглеждаха много добре в третата част.

Моя бе идеята да направя само едно излизане, с две може би щеше да е по-добре. Скоростта ми бе подобна на трите коли пред мен, така че утре ще е интересно, кой кога ще влезе в бокса.

Има различни идеи, с какви гуми е добре да се стартира в състезанието. Меките и по-твърдите гуми ще имат много различно държане в състезанието.”

Фетел пък не успя да използва напълно потенциала на колата си заради наличието на Накаджима пред него.

“Три места по-напред щеше да е идеалният резултат за мен”, заяви германецът. “За съжаление попаднах в трафик при последното си излизане. Движех се добре, но за съжаление на излизането от Раскас изведнъж пред мен се появи Накаджима и обиколката ми бе съсипана. Съжалявам, защото ако искаш да постигнеш добър резултат на квалификацията в Монако трябва да имаш свободна писта и видимост пред себе си. Защото тук се кара буквално залепен за мантинелите. А в последната част на обиколката бях близо до него и не можех да карам толкова бързо, колкото исках. Така че за мен бе ясно, че не съм постигнал това, което исках.”

“Накаджима развали обиколката на Себастиям”, оплакваше се и тим шефът Кристиян Хорнер. “Състезанието обаче е дълго, всичко е възможно и всичко може да се случи. Въпреки това ни се искаше да сме още малко по-напред, което за съжаление не постигнахме. Така че малко съжаляваме.

Марк направи много добро излизане във втората част, което му позволи да спести един комплект гуми. В третата част за съжаление не успя да се класира по-напред от това, което очаквахме, но вярвам, че разполага с правилната стратегия за състезанието утре.”