Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Ред Бул ще се борим за третото място, обяви Рикиардо

В Ред Бул ще се борим за третото място, обяви Рикиардо

44
0

Даниел Рикиардо смята, че реалистично погледнато екипът на Ред Бул ще се бори да е третият по сила тим поне в началото на този сезон. Според австралиецът Биковете са твърдо зад Мерцедес и Ферари и целта ще бъдат да са най-добри от останалите 9 отбора в решетката. На предсезонните тестове ясно се видя, че Сребърните стрели и Скудерията имат предимство спрямо останалите, което трудно ще може да бъде заличено в хода на сезона.

Изглежда, че в Ред Бул отново са направили много добро шаси, тъй като колата стоеше много добре в завоите, но липсата ма достатъчно мощност в миналогодишната задвижваща система на Рено от порядъка на над 60 конски сили най-вероятно няма да даде шанс на Даниел и неговият съотборник Дани Квят да се борят за победите и титлите.

„Мерцедес и Ферари са напред по отношение на чистата скорост. Това е очевидно, но и очаквано, заяви Рикиардо. – Ако се състезаваме в Монако, имаме малък шанс за подиум, но ще се нуждаем и от малко късмет.

Мисля, че колата ни е по-добра от тази преди 12 месеца и би трябвало да се представим по-добре спрямо миналия сезон. Но Уилямс и Форс Индия също са се подобрили. Затвао битката за 5-ото място (след двете коли на Мерцедес и Ферари) ще бъде много оспорвана. Ние сме в добра позиция по отношение на шасито.”