Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Ред Бул готови да блокират въвеждането на защитен кокпит

В Ред Бул готови да блокират въвеждането на защитен кокпит

61
0

Екипът на Ред Бул е готов да блокира въвеждането на защитен кокпит от типа „ореол” за 2017 г. Това заяви спортният директор на Биковете Кристиан Хорнер. Според британеца решението за предпазване на главата на пилота не е елегантно и не е достатъчно добре изследвано.

ФИА сериозно обмисля въвеждането на предпазното устройство, като негова подобрена версия беше тествана първо в Австрия от Ферари, а след това и от Ред Бул на Силвърстоун по време на днешния първи ден от изпитанията на британското трасе.

„Лично аз не съм голям фен на „ореола” и на ограниченията, които има, заяви Хорнер. – Бих предпочел да има повече време за изследвания, за да се свърши добре работата, отколкото да се избърза с нещо, което може да има и други последствия. Със сигурност не бих гласувал „за” неговото приемане в момента.”

Едно евентуално несъгласие от страна на Ред Бул би било достатъчно да спре въвеждането на защитното устройство за 2017 г., освен ако ФИА не реши да го наложи на основание на съображения за сигурност. Според правилника промени по техническите регулации за 2017 г. могат да се правят след 30 април 2016 г. само със съгласието на всички отбори или от съображения за безопасност.”