Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Ред Бул са готови за влошаване на отношенията между Рикиардо и...

В Ред Бул са готови за влошаване на отношенията между Рикиардо и Верстапен

45
0

Спортният директор на Ред Бул Кристиан Хорнер смята, че в бъдеще в тима му може да стане доста трудно да се работи с Макс Верстапен и Даниел Рикиардо и техните интереси да бъдат балансирани. Особено ако Биковете се борят за титлите през 2017 г. и след това. В Милтън Кийнс вече имаха проблеми с пилотите си в миналото, когато Себастиан Фетел и Марк Уебър се бореха за победите и титлите в периода 2010-2013 г. Сега изглежда, че сблъсъкът между Рикиардо и Верстапен също няма да е лесен за контролиране, но Хорнер твърди, че екипът няма да фаворизира единият от двамата.

„С Макс и Даниел ние имаме една от най-интересните, ако ли не и най-интересната двойка пилоти във Ф1, заяви Хорнер пред motorsport.com. – Взаимоотношенията им са достатъчно ранни и в момента това не е проблем. Но неизбежно в следващите 2-3 години ако те са състезават един с друг може да възникнат неприятности. Но мисля, че докато ние се държим с тях по отворен и честен начин и сме наясно какви са целите на тима, ще се справим с всякакви трудности, които се изпречат на пътя ни.”

Хорнер заяви също така, че Верстапен е по-впечатляващ от очакваното след преминаването му в Ред Бул от Торо Росо. „Не мисля, че някой от нас си е представял, че той ще спечели първото си състезание с нас в Барселона. Той беше сензационен от момента, в който се качи в колата. За някой, който е толкова млад, да кара с такава зрялост е много впечатляващо. Той отбеляза себе си като истинска звезда на бъдещето. Неговите умения и решителност са очевидни и могат да бъдат видени от всеки. Той ще продължи да се подобрява и развива, трупайки опит.”

По отношение на Рикиардо, Хорнер призна, че той не е имал особен късмет през първата половина на сезона, губейки състезанието в Монако и Испания. В последните 2 кръга обаче нещата започнаха да се обръщат и той завърши 3-и в Унгария и 2-и в Германия.

„Мисля, че в първата половина от сезона той беше сполетян от лош късмет, каза Кристиан. – Той водеше състезанието в Китай и спука гума. Щеше да е интересно да видим какво щеше да стане в последните 5-6 обиколка в Барселона, където той също спука гума. За Монако всички знаем какво стана. Но той не е сломен. Знае потенциала, който имаме. Уверен съм, че втората част от сезона ще бъде по-силна за него.”