Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Ред Бул изненадани от силния старт на сезона

В Ред Бул изненадани от силния старт на сезона

38
0

В екипа на Ред Бул са изненадани от силното начало на сезона във Формула 1. Това обяви спортният директор на Биковете Криастиан Хорнер. Тимът спечели победата в Гран при на Испания чрез Макс Верстапен, а в Монако Даниел Рикиардо беше най-бързият пилот през целия уикенд и само грешката на отбора при смяната на гуми при втория питстоп му попречи да спечели.

Така екипът от Милтън Кинс изостава само с 9 точки в класирането при конструкторите от Ферари, като причината за отличното темпо на колата са както значително подобреният двигател на Рено под името Tag Heuer, така и отличното шаси, което според мнозина е дори толкова добро, колкото това на Мерцедес.

„Не сме очаквали да бъдем дори близо до нивото на конкурентноспособност, на което се оказахме в първата част от годината, заяви Хорнер пред Аутоспорт. – В предсезонната подготовка усещахме, че ще сме по-силни във втората половина от сезона и аз още вярвам, че ще се случи така.

Това, което ни изненада, е колко конкурентни сме от Мелбърн насам и резултатите, които имаме. Особено в Барселона, където победихме Ферари честно и почтено. Не мисля, че някой е очаквал да имаме такъв старт на сезона.”

Хорнер заяви още, че целта на тима ще бъде да намали изоставането си спрямо Мерцедес и да побеждава Ферари където може. „Да постигнем победа на този етап от сезона вече е над нашите очаквания, каза още Кристиан. – Целта сега е да атакуваме Мерцедес състезание след състезание. Определено сега имаме добър двигател, а шасито е толкова силно, което се дължи на страхотния ни технически екип.”