Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Ред Бул не очакват да са толкова силни в Сингапур, колкото...

В Ред Бул не очакват да са толкова силни в Сингапур, колкото в Монако

43
0
Даниел Рикиардо,Ред Бул

Пилотите на Ред Бул Даниел Рикиардо и Макс Верстапен не очакват да са толкова силни в Сингапур, колкото бяха в Монако по-рано през сезона. Двамата бяха много бързи в Монте Карло, където Рикиардо спечели победата, въпреки че имаше проблем със задвижващата система.

„Смятам, че във Ферари подобриха колата си от Монако насам. Ние също отбелязахме напредък, ни не такъв като при тях. В Монте Карло имахме преднина спрямо тях, но в Сингапур може би няма да сме толкова силни. Бих казал, че за там фаворити са Ферари. Надявам се да бъдем близо до тях.“

Верстапен не успя да запише силно класиране в Монако, след като катастрофира в 3-ата свободна тренировка и трябваше да потегли от дъното на колоната, тъй като не участва в квалификацията. Той също не очаква „биковете“ да са много силни на Марина бей.

„Мисля, че Сингапур няма да бъде толкова добро трасе за нас, колкото Монако, каза холандецът. – Със сигурност ще бъдем по-близо до лидерите, като е възможно да постигнем различен резултат в зависимост от стратегията и излизанията на кола за сигурност.

Ферари направи голяма стъпка напред по отношение на задвижващата система. А в Сингапур има няколко прави, на които те могат да натрупат преднина. Ако бъдем на 0.3-0.4 сек от тях, ще бъде добре.“