Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Ред Бул не са притеснени от проблемите

В Ред Бул не са притеснени от проблемите

37
0

Даниел Рикиардо заяви, че не е притеснен от проблемите в неговия Ред Бул в първия ден от тестовете за новия сезон на пистата Каталуня. Австралиецът на два пъти спря изпитанията си – първо заради проблем с датчик още в първия час от сутрешната сесия, а след това заради проблем в батерията.

По думите на Рикиардо спирането и в двата случая е било повече от съображения за сигурност към задвижващата система, отколкото заради някаква сериозна повреда. Даниел завърши деня с направени 50 тура и 6-о време, на 1.1 сек зад Хамилтън.

„Не съм притеснен, каза Рикиардо след края на деня. – Щеше да бъде чудесно да направим повече обиколки, но основните неприятности бяха в това, че вземахме мерки за сигурност. Спряхме заради сензор, който ни даваше предупреждение.

Предполагам, че особено от страна на двигателя играем на сигурно и не искаме да го повредим в първия ден. Но мисля, че в последните два часа направихме добро каране и дано това да продължи да края на тестовете. Надявам се утре Макс да направи 200 обиколки.“

Спортният шеф на тима Кристиан Хорнер също заяви, че не се притеснява от проблемите с мотора на Рено, след като такива имаше и малкия отбор на Биковете – Торо Росо по време на филмовия ден на Мизано.

„По добре да имаме тези проблеми тук, отколкото в първото състезание, каза Хорнер. – Добрите новини са, че не изглежда да са големи проблеми. Освен това има окуражаващи фактори, че всички други коли със същата задвижваща система вървят сравнително добре.“