Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Рено могат да доставят двигатели на 4-и отбор през 2018 г.

В Рено могат да доставят двигатели на 4-и отбор през 2018 г.

86
0
двигател,Рено,Рено Спорт F1

Рено има възможността да доставя задвижващи системи и на 4-и отбор във Формула 1 от следващия сезон. Това обяви управляващият директор на тима Сирил Абитебул.

А това означава, че френският концерн ще може да снабдява с двигатели и Макларън, ако тимът от Уокинг приключи партньорството си с Хонда. В момента Рено прави мотори за Ред Бул, Торо Росо и своя заводски тим.

В последните седмици все по-усилено се говори, че това ще се случи, след като за 3-и пореден сезон японците не могат да направят достатъчно мощни и издръжливи агрегати. Варианти пред Макларън са да се върнат към моторите на Мерцедес, които използваха до 2014 г., или да сключат сделка с Рено.

„Имахме капацитета да снабдяваме 4 отбора в миналото, каза Абитебул. – В края на ерата на моторите V8 това беше много успешно. Но в началото на ерата с турбо двигатели V6 бе много болезнено. Сега отново сме в позиция, в която можем сериозно да обмислим възможността да имаме 4-и клиент.

Надеждността ни ще бъде под контрол по-късно през сезона, а следващата година ще е още по-добре. С по-малкото двигатели за следващия сезон (пилотите ще имат право на по 3 за цялата година вместо 4, както е този сезон), да снабдяваме още един тим с мотори ще бъде по-лесно. Нямаме най-добрия агрегат, но предлагаме на клиентите си еднакъв продукт.“