Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Рено не са притеснени от евентуалното напускане на Магнусен

В Рено не са притеснени от евентуалното напускане на Магнусен

49
0

В екипа на Рено не са притеснени от евентуалното напускане на Кевин Магнусен. Това заяви спортният шеф на френския тим Фредерик Васьор. В момента датчанинът води преговори с екипа на Хаас. Самият Васьор счита, че случващото е напълно нормално предвид приближаващия край на сезона и предстоящата подготовка за следващия.

Оставането на Магнусен в Рени изобщо не е сигурно, след като бе обявено, че единият титулярен пилот на тима за 2017 г. ще бъде Нико Хюлкенберг. Това означава, че единият измежду сегашните състезатели – Магнусен или Джолион Палмър, със сигурност ще загуби мястото си догодина. А последното може да важи и за двамата.

„Всеки може да разговаря с всеки, такъв е животът в падока, коментира Васьор. – Докато не взема своето решение, е нормално да се водят преговори. „Ще направим своя избор, както и Хаас ще направи своя. Накрая всички ще бъдат щастливи.”

Васьор каза още, че в екипа очакват подобрение в представянето на колата в оставащите състезания от сезона в Бразилия и Абу Даби: „Искаме разликите спрямо тимовете в средата на колоната да намалеят. Очаквам още прогрес на пистата, като трябва да продължим да вземаме максимума от колата.”