Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Рено доволни от деня си във Валенсия

В Рено доволни от деня си във Валенсия

26
0
Виталий Петров

С добра работа на новите си задно крило и DRS система се похвалиха от Рено в края на първия ден тренировки за Гран при на Европа. Екипът се справи и с двата типа гуми за уикенда, като нямаше проблеми със загряването им и установи разлика от 1-1,5 сек във времената за обиколка с тях.

Цели 58 обиколки направи Ник Хайдфелд през трите часа изпитания и бе категоричен, че е направил най-добрата си дълга серия турове в свободна сесия от дълго време насам.

Нямаше трафик и останах изумен колко е важно такова излизане за разбиране поведението на автомобила. Направих някои промени по волана, опознах и характеристиките на сместа медиум. Новите гуми са добри. Според мен времената в края на втората тренировка дават най-добра представа за темпото ни спрямо това на съперниците – допълни немският състезател.

Виталий Петров бе с второ време сутринта, но следобед остана 10-и. Той опита нова посока на работа с настройките, но се върна към първоначалния вариант на реглажите.

Карах и с много, и с малко гориво, за да усетя какво е поведението на колата на пистата. Беше добро и в двата варианта. Досега нямахме никакви повреди, а това също е положителен знак – обясни руснакът.