Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Рено искат да подобрят колата във всяко едно отношение

В Рено искат да подобрят колата във всяко едно отношение

1077
0
Нико Хюлкенберг, Рено
снимка: Рено

В екипа на Рено искат да подобрят колата си във всяко едно отношение. Това заяви управляващият директор на тима Сирил Абитебул. Френският екип имаше трудно началото на сезона, изпълнено с много технически проблеми. В Бахрейн и двете коли отпаднаха в една и съща обиколки с повреди.

Като скорост колата RS19 изглежда отстъпва на Макларън в битката в средата на колоната. Тимът е едва на 7-о място в класирането при конструкторите с 12 точки, като освен водещите 3 тима и Макларън, пред него са още Рейсинг Пойнт и Алфа Ромео. След 4 старта миналия сезон Рено имаше доста повече – 35 точки.

„Като цяло имахме труден старт на годината, каза Абитебул. – Състезанието в Баку беше поредното, което не отговори на нашите очаквания. Знаем, че сме способни на много повече.

Трябва да реализираме потенциала си. И за целта трябва да работим по всички области – шаси, двигател и по операциите извън пистата. И също така трябва да работим с пилотите и да им позволим да достигнат техните възможности. Мотивирани сме и искаме отново да сме конкурентни в Испания.“

За състезанието на Каталуня в Рено ще имат нови елементи по предното крило и в задната част. В екипа ще направят и промени по механичните настройки, за да се опитат да подобрят баланса на колата.