Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Рено не са сигурни дали ще останат във Формула 1 след...

В Рено не са сигурни дали ще останат във Формула 1 след 2020 г.

2073
0
Екипът на Рено 2019 Франция
снимка: Рено

В екипа на Рено не са сигурни, че ще продължат участието си във Формула 1 след 2020 г. Това заяви управляващият директор на тима Сирил Абитебул.

До края на октомври месец тази година трябва да бъдат уточнени и обявени новите правила в спорта за 2021 г. Смята се, че ако те не устройват френския производител, той може да се оттегли от шампионата.

В момента Рено участва в шампионата със заводски тим, а освен това доставя двигатели на екипа на Макларън. В екипа от Уокинг са доволни от партньорство си, като през сезона досега Макларън има повече точки от Рено.

Въпреки сериозните си инвестиции в последните няколко години, заводският тим на Рено продължава да изостава сериозно от водещите 3 тима в шампионата – Мерцедес, Ферари и Ред Бул.

Според слуховете в Рено никак не са доволни от отстъпките, които шефовете на спорта правят в ползва на трите отбора по отношение на правилата за 2021 г. И затова може да се стигне до оттеглянето на френския концерн от Гран при.

„Договорът ни с Макларън е до 2020 г., каза Абитебул. – Те са добър партньор, като дори успяват да ни победят през сезона досега. Но на първо място за нас стои въпросът какво ще се случва във Формула 1 след 2020 г. След като това стане ясно, и ние ще видим какво ще правим.“