Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Рено планират рискове за надпреварата

В Рено планират рискове за надпреварата

55
0

Фернандо Алонсо каза, че е готов да поема рискове по време на утрешното състезание в Монако, след като ще стартира надпреварата от седма позиция.

Пилотът на Рено, който спечели в Монте Карло през 2006 и 2007 година, имаше проблеми със сцеплението по време на квалификацията, но пак успя да постигне добър резултат.

Алонсо имаше страхотен късмет в заключителните моменти на квалификацията, когато катастрофата на Дейвид Култард попречи на конкурентите му да подобрят времето му.

„В Монако квалификацията е по-важна в сравнение с всякъде другаде и целта ни днес бе да достигнем до третия й етап.”

„Много е трудно да се изпреварва, но мисля, че това е едно доста открито състезание и тъй като не се борим за титлата, то можем да подходим по-агресивно и да поемем някои рискове.”

„Определено ще бъде оспорвано състезание, това е сигурно, но засега просто трябва да почакаме и да видим какво ще е времето утре.”

Съотборникът на испанеца Нелсън Пикет младши продължи с неубедителните изяви, като не успя да достигне до втората част на квалификацията във втори пореден уикенд.

„Много съм разочарован. Имах малък проблем със спирачките в първия етап на квалификацията и нямах нужното темпо. Колата бе много чувствителна, но с Фернандо видяхме, че тя се подобряваше с течение на сесията, което за мен е още по-разочароващо.”

„Винаги е трудно в състезание от дъното на решетката, особено в Монако, но аз ще дам максимума от себе си утре, въпреки че реално надеждите са ми да завали, което да направи нещата по-интересни.”