Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Рено приветстват промените в правилата

В Рено приветстват промените в правилата

1908
0

В екипа на Рено приветстват промените в правилата във Формула 1 за 2021 г. Това обяви управляващият директор на френския тим Сирил Абитебул. Те бяха представени днес от шефовете на спорта от Либърти Медия и ФИА.

Според Абитебул новите регулации отварят значителни възможности за отбори като неговия с по-малки финансови възможности спрямо водещите 3 тима.

Новите правила очаквано включват таван на бюджетите от 175 млн. долара на сезон, опростена аеродинамика на колите, използване на повече стандартизирани компоненти, повече ограничения. Всичко това би трябвало да изравни силите и да направи F1 по-интересна.

„Одобрението на финансовите, техническите и спортните правила от Световния моторспортен съвет на ФИА отбелязва завършването на обширната работа, свършена от шефовете на Формула 1, ФИА и тимовете, коментира Абитебул.

– Новите регулации потвърждават промотираната от собствениците визия за по-равностоен, вълнуващ и стабилен спорт, без да нарушават неговото ДНК. Рено е част от F1 от 42 години.

Тези правила представляват страхотна възможност за тим като нашия. Те увеличават перспективите за намаляване на разликите с водещите екипи и възможностите да спечелим титлите.“