Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Рено са достигнали мощност от над 1000 конски сили

В Рено са достигнали мощност от над 1000 конски сили

2637
0
Рено, двигател, мотор
снимка: Рено

В Рено са достигнали мощност от над 1000 конски сили в квалификационен режим. Това твърди шефът по двигателите на френския производител Реми Тафен.

По думите му тази стойност се постига само в определени моменти, като през повечето време в състезанията в Рено разполагат с между 950 и 970 к.с.

В момента се смята, че най-мощният агрегат е този на Ферари с около 1000 конски сили в квалификационен режим. За състезанията се налага мощността да бъде намалена значително.

Според инженер от Мерцедес, цитиран от Auto Motor und Sport, немският производител и дори Ферари не достигат 1000 коня в най-високия си режим на работа. Според него в Рено може да изчисляват мощността по различен начин.

„Само на моменти в квалификацията достигаме този връх от 1000 к.с. Не винаги можем да разполагаме с това ниво на представяне“, каза Тафен. „В състезанията имаме около 950 к.с., като на моменти тази стойност се повишава до 960 или 970. Това зависи от много фактори.“

Според човек от Ред Бул, в Рено може и да достигат такива стойности, но моторът на Хонда в техните коли е надежден. И пилотите на „биковете“ затварят с 1 обиколка тези на френския тим в състезанията.