Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Рено са изпълнили целите си относно новия двигател

В Рено са изпълнили целите си относно новия двигател

1848
0
Рено
Нико Хюлкенберг по време на тестовете, снимка: Рено

В екипа на Рено са изпълнили целите си по отношение на новата задвижваща система. Това заяви шефът по двигателите на френския производител Реми Тафен. Още от началото на новата турбо ера през 2014 г. агрегатите на Рено изостават от тези на Мерцедес и Ферари.

В края на миналия сезон се появиха информации, и че в Хонда вече са по-напред по отношение на мощността. Затова в Енстън са работили много здраво през изминалата зима, за да подобрят качествата на мотора си. Според Тафен в Рено са изпълнили поставените високи цели.

„Всичко, което сме развили и измерили на дино тестовете беше същото, когато стъпихме на пистата, обясни Тафен. – Ситуацията е много подобна на тази от последните няколко години. Мисля, че изпълнихме целите си. Доволни сме от това, което сме постигнали.”

Управляващият директор на френския тим Сирил Абитебул описа напредъка на екипа по двигателите за изминалата зима като най-големият от началото на новата турбоера.

В първата седмица от тестовете колите на Рено бяха по-бавни като отчетени максимални скорости на старт-финалната права. Директорът по шаситата на тима Ник Честър обясни, че това се е дължало в голяма степен на неизползването на системата DRS, с която имаше проблеми.