Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Рено се надяват да спечелят точки

В Рено се надяват да спечелят точки

78
0

6-а и 11-а позиция записаха пилотите на Рено Роберт Кубица и Виталий Петров в тренировката за място на стартовата решетка за Гран при на Малайзия.

– Времето днес направи квалификацията истинско предизвикателство, но колата вървеше добре на мокрото трасе и прескочих лесно първите две части. Накрая мислехме, че дъждът ще се усили, така че се постарах сериозно в първата си бърза обиколка в последния сегмент. Това съсипа гумите и бе причината да не мога да подобря нещата след това, когато пистата изсъхваше. Шеста позиция обаче е чудесна и нямам търпение за утрешната надпревара – коментира полякът.

Петров за малко изпусна топ 10, но все пак остана доволен от 11-о си време.

– Ако утре продължи да вали, всичко може да се случи – допълни руснакът. – Целта ми ще е да финиширам и се надявам да взема точки.

Главният състезателен инженер на Рено Алан Перман пък бе категоричен, че сесията е била истински забавна, наблюдавана от питуола.

– Доволен съм, че избрахме правилните гуми и за Роберт, и за Виталия. Като че ли сме малко по-конкурентоспособни на мокро, но нямам нищо против и състезание на сухо – допълни той.