Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Рено се стремят към подобряване на темпото в една обиколка

В Рено се стремят към подобряване на темпото в една обиколка

65
0

Състезателният директор на Рено Фредерик Васьор смята, че тимът му има нужда от подобряване на темпото в една бърза квалификационна обиколка, за да може да печели редовно точки в първия си сезон след завръщането във Формула 1 като цял заводски отбор. Двамата пилоти на екипа Джолион Палмър и Кевин Магнусен завършиха 11-и и 12-и в първия кръг в Австралия, като британецът дълго време се движеше в зоната на точките, преди да бъде изпреварен от Сайнц и Верстапен. В квалификацията обаче двамата бяха едва 14-и и 15-и.

„Можем да бъдем доволни от началото, заяви Васьор пред Аутоспорт. – Успяхме да завършим и с двете коли, темпото беше добро, както и последният стинт на Кевин. Джолион пък беше в топ 10 в 75% от състезанието. Да бъдем с темпото на Форс Индия по време на надпреварата беше може би неочаквано и затова можем да бъде много доволни. Но знаме, че трябва да подобрим квалификациите ни.

Васьор заяви още, че подобрения по шасито и двигателя се готвят за следващите състезания, като е наясно, че тимнът не може да дава приоритет на едното за сметка на другото. „Трябва да работим по всичко, каза Фредерик. – Знаем, че имаме много неща за върешене по колата и задвижващата система. Не е просто да се фокусираме да стигенм средата на колоната или до опрделенео място в решетката.“