Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В резервоара за масло изглежда е бил проблемът на Хонда

В резервоара за масло изглежда е бил проблемът на Хонда

54
0

Формата на резервоара за масло била причината за проблемите на Фернандо Алонсо във вчерашния първи ден тестове в Барселона. Това показват първоначалните проучвания на Хонда на пистата. Двигателят и цялата задвижващата система вече летят за Сакура, Япония за пълни изследвания, но според Юсуке Хасегава данните засега са показали, че причина за прекъсване потока на маслото вчера е самата форма на масления резервоар.

Конфигурацията му може да бъде променена, ако изобщо тя е проблемът, но след това  ще се наложи промяна и в разположението и работата и на част от останалите компоненти и вероятно шасито.

„Според предварителната информация, ние смятаме, че проблемът е свързан с дизайна на масления резервоар, но се нуждаем от допълнителни изследвания преди да потвърдим това”, бе цитиран Хасегава тази сутрин.

Само след 2 инсталационни обиколки тази сутрин в началото на пита повреда получи и Щофел Вандоорн, който замени днес Фернандо Алонсо. Механиците избутаха колата и малко по-късно белгиецът продължи работа на пистата.