Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен и Сайнц много доволни от първия си ден в Монако

Верстапен и Сайнц много доволни от първия си ден в Монако

25
0

Макс Верстапен почти предизвика сензация в първата тренировка преди Гран при на Монако, постигайки второ време в сесията. Пилотът на Торо Росо бе изпреварен само от Люис Хамилтън (Мерцедес). Представянето му бе отбелязано от мнозина, като шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер заяви, че е забележително за човек, който все още не може самостоятелно да си наеме кола.

Самият Верстапен определи деня като добър и обясни, че постепенно е вдигал темпото в първата сесия, тъй като всичко е съвсем ново за него.

„Почувствах се чудесно в автомобила от самото начало”, продължи Макс. „Това ми даде сериозна увереност, а да завърша тренировката на втора позиция ме накара да се почувствам страхотно! Следобед не бяхме в състояние да направим достатъчно обиколки, но все пак бях седми, което не е лошо. Мога да съм доволен от първия си ден в Монако.”

Шефът на Торо Росо Франц Тост определи представянето на 17-годишния пилот като забележително.

„Знаем, че Макс е много, много талантлив състезател. Бях впечатлен как постигна това страхотно време в първата тренировка. Подобряваше обиколките си с всяко следващо излизане на трасето без да допуска каквито и да са грешки. Контролът му върху автомобила, както и обратната информация, която дава, са наистина изключителни”, каза Тост. „Трябва да сме реалисти относно целите за състезанието. Пред нас има отбори с двойно по-големи бюджети и не е лесно да се състезаваме с тях. Но разполагаме с двама конкурентоспособни пилоти и добър болид, така че по-специални метеорологични условия – ако вали например – могат да помогна за подиум.”

Карлос Сайнц също бе доволен от изживяното при първото му каране в Монте Карло с Гран при кола.

„Управлението днес бе удоволствие и истински се забавлявах на пистата! Първият път, когато караш болид от Формула 1 в Монако, винаги е специален. Освен това е нещо, за което съм мечтал в продължение на много години. Представянето ни не бе твърде лошо. Дори бе може би по-добро, отколкото очаквах за първия си ден на това трасе. Но все още е рано и не знаем по какво са работили всички останали. Жалко, че нямахме възможност да направим повече обиколки във втората тренировка заради дъжда, тъй като за новак като мен всеки тур е важен. Но като цяло колата върви страхотно и се чувствам уверен”, коментира испанецът.