Начало Картинг Варна и Стара Загора откриват регионалните квалификации на RED BULL карт файт...

Варна и Стара Загора откриват регионалните квалификации на RED BULL карт файт България

77
0

Red Bull Карт Файт България 2017 е картинг надпревара за всички любители на този спорт, които имат смелостта и крилата да натиснат педала на газта и да покажат пилотските си възможности на пистата. Тази събота 16 септември, картинг писта Варна ще открие поредицата от състезания за майсторите-непрофесионални състезатели в този спорт в четири български града.

На тази писта е изградил своите ненадминати умения един от най-успешните автомобилни състезатели у нас Павел Лефтеров, избран за двигател на събитието. Двете писти очакват участниците този уикенд с начало на регистрациите от 09:00ч. и официален брифинг от 09:30ч., воден от вещия водещ на събитието Веско Вълчев – спортен журналист от Дарик радио, с богат опит в моторните спортове и особено картинга.

Класиралите се на първите три места регионално, преминават към Финала, където най-добрите 12 ще се борят за първото място. Всички, преминали през индивидуални квалификации, със стремежа да достигнат до регионалните състезания, трябва да се регистрират в софтуера на FaceRacer.com/bg- мрежа за картинг любители и писти по света и у нас, с пълен достъп до информация за пистите и правилата. (линк www.faceracer.com/bg/leagues/redbull)

327 участници са се надпреварвали във Варна, за да достигнат до финалния кръг. Тази събота 20 от тях ще видим на откритата и с гледка към Черно море на картинг писта Варна. Тя е и най-дългата от общо четирите избрани писти. На втора позиция във временното класиране, изпъква името на дама.

Калина Георгиева ще защити честта на нежния пол в този спорт, явно с достатъчно бензин в кръвта в първото издание от поредицата. Стара Загора и картинг писта Биго карт посрещат Red Bull Карт Файт 2017 в неделя на 17-ти септември, с общо 22 състезателя във временното класиране. Там индивидуалните квалификации са все още отворени до събота 16-ти септември, а във Варна до 15ти.

Правила и регистрация: www.FaceRacer.com/bg

Следете и във фейсбук на: http://bit.ly/2uRyRGo

Индивидуални квалификации:

1. Варна – картинг писта Варна до 15.09

2. Стара Загора – картинг писта Биго карт до 16.09

3. Пловдив – картинг писта Лаута до 22.09

4. София – София картинг Ринг до 23.09.17

Състезания:

Варна 16.09; Стара Загора 17.09; Пловдив 23.09; София 24.09 от 09:00 часа.

Състезанието се състои от три етапа: 

1. Индивидуални квалификации в четири града – Варна, Стара Загора, Пловдив и София. Всеки, който иска да участва ще разполага с 14 дни, за да постигне най-добро време на някоя от пистите. 20-те най-бързи състезатели от всяка писта ще се класират за регионалните квалификации.

2. Регионални квалификации – Тримата най-добри пилоти от всяка писта ще се класират за Финала във Пловдив на 30-ти септември от 17:00ч. 3. Финал – Дванайсетте най-добри състезатели ще премерят сили, умения и издръжливост в надпреварата за титлата шампион на България.

Победителят ще спечели незабравимо пътуване до Red Bull Ring, Австрия, където ще има възможността да тества и да се наслади на уникалното усещане да бъде пилот на KTM X-Bow. Наградите за подгласниците са осигурени от партньора на събитието Mobil1 и остават изненада.