Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В С29 остана неизползван потенциал, твърди Петер Заубер

В С29 остана неизползван потенциал, твърди Петер Заубер

36
0

Въпреки идентичните с Бахрейн места на стартовата решетка, екипът на Заубер е убеден в постигнатия този уикенд в Австралия напредък. Педро де ла Роса и Камуи Кобаяши се наредиха 14-и и 16-и за утрешната надпревара на Албърт парк, като и двамата се надяват да се борят за точки. Шефът на тима Петер Заубер бе разочарован и заяви, че в С29 е останал неизползван потенциал.

– Все още сме малко далеч от последния квалификационен сегмент, но бяхме по-близо от Бахрейн. Утре излизаме и се борим за точки. Това искам най-много – да направя добро състезание. Положих усилие в квалификацията и като цяло съм доволен от най-бързата си обиколка. Беше особено трудно да направиш чист тур в трафика, особено в Q1, когато куп коли вървяха с абсолютно различни скорости. Направих всичко възможно, за да не се пречкам никому, но не винаги успяваш – обясни Де ла Роса.

Кобаяши очакваше да се класира на по-предна позиция, но в усилието си да върви възможно най-бързо за малко не изпусна колата си. Въпреки това японецът е оптимист за представянето в състезанието.

– Квалификацията премина без особени проблеми, но местата на грида са доста разочароващи – сподели и техническият директор Вили Рампф, за когото това е последен състезателен уикенд преди да предаде поста на Джеймс Кий. – Разликата, с която се печелят или губят позиции, е много малка. От положителна гледна точка пък балансът определено е по-добър в сравнение с Бахрейн, но трябва да подобрим цялостното представяне.