Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Заубер имат големи очаквания за 2019 г.

В Заубер имат големи очаквания за 2019 г.

50
0
Заубер,Маркус Ериксон

В екипа на Заубер имат големи очаквания относно предстоящия сезон във Формула 1. Това заяви спортният шеф на тима Фредерик Васьор. Причината за това, че в Хинвил отдавна са започнали работа по новата кола и са концентрирали всички ресурси в нея.

През тази година пилоти на тима ще бъдат Кими Райконен, който бе освободен от Ферари и се завърна в тима, с който дебютира в F1 през 2001 г., и младият италианец Антонио Джовинаци. Досегашният водещ пилот Шарл Льоклер бе нает за титуляр във Ферари.

„Натискахме дяволски в работата по новата кола от много рано, каза Васьор пред Аутоспорт. – Насочихме всички ресурси на компанията към колата за 2019 г. доста отдавна. Затова имаме добри очаквания, но когато имаш такива драстични промени в правилата, никога не знаеш какво ще се случи.

Можеш да поемеш в грешната посока и да разбереш това чак на тестовете в Барселона, защото никой не знае какво правят другите. Чувството ми е много позитивно, като ние се подобряваме седмица след седмица. Не знам дали другите вършат по-добра работа от нас, но ни вършим добра такава.“

Заубер бе един от отборите с най-голям прогрес през миналия сезон. Тимът завърши на 8-о място при отборите, като можеше да се нареди и по-напред. Във връзка с очакванията за 2019 г. като класиране, Васьор зави:

„През миналия сезон се борихме за място в топ 10, а по отношения на отборите, бяхме между 4-о и 6-о място. Трябва поне да правим същото и през 2019 г. Това е целта.“