Начало Автомобили В Сеул Kia демонстрира малък еко-кросоувър

В Сеул Kia демонстрира малък еко-кросоувър

90
0
concept,eco,Kia

На откриващото се за широката публика на 1 април автомобилно изложение в Сеул компанията Kia представя концептуален автомобил, наречен Naimo. Името идва от корейската дума „Ne-mo“, която означава квадратна форма.
Електрическият кросоувър е разработка на международния дизайнерски екип на марката и представлява ексцентрична комбинацията от прости и сложни форми, отличителен белег в корейското изкуство. Известният азиатски стил Селадон, характерен при изработката на порцеланови изделия, е оказал значително влияние върху автомобилния дизайн с неправилни линии и типичен цвят нефрит.
Опростеният екстериор е допълнен от редица иновативни детайли като пространствено остъкляване, асиметричен стъклен покрив, LED светлини и миниатюрни видеокамери, заместващи огледалата за обратно виждане. Колата не разполага и с традиционните чистачки – вместо тях челното стъкло си почиства от въздух, излизащ от специални дюзи под високо налягане.
Лаконично оформеният интериор, създаващ усещане за уют и комфорт, е изработен от екологично чисти материали, като панелите на вратите и пода са от корейски дъб. Характерен детайл в салона е и мултимедийния комплекс с дисплеи, напомнящи на таблета iPad.
Задвижването на концепта е напълно електрическо – синхронният електромотор с постоянно магнитно поле има мощност 80 кВт (109 к.с.) и максимален въртящ момент от 280 Нм. Той се захранва от полимерни литиево-йонни батерии с капацитет 27 kWh, а с едно зареждане Naimo може да изминава до 200 км. Зареждането на батериите може да става експресно (до 80%) за 25 мин. или пълно за 5,5 часа.